Elektrisch rijden in je gemeente | Mobiliteit en duurzaamheid




Al jarenlang zijn toenemend alert op de staat van onze omgeving, de leefbaarheid van onze gemeentes en natuurlijk het welzijn van het milieu en de natuur. De explosieve groei in elektrische rijders is daar gelukkig een welkome bijdrage aan; we concentreren ons op uitstootbeperking, milieubelasting en willen tegelijkertijd niet graag concessies doen aan onze persoonlijke gebruiksgemak.

De rol van Gemeenten is daarin natuurlijk niet onbelangrijk. Naast sturing en handhaving op de beperking van onnodige uitstoot, is de faciliterende rol voor gemeenten belangrijk. Dus hoe zorgt je gemeente voor stimulans in slimme energie?


Investering in duurzaamheid
Net als andere gemeenten die voorgingen, investeren gemeenten steeds vaker in slimme laad- en werkpunten op centrale plekken in de omgeving. De Ecotap Solar Bench is daar een mooi voorbeeld van; Een prachtige, mooi vormgegeven werkplek die daadwerkelijk een bijdrage levert aan de omgeving, duurzame energie en tegelijkertijd veel gemak biedt voor inwoners. 



Het faciliteren van laadpunten
In toenemende mate zien we op algemene parkeerruimtes binnen gemeenten ook laadpunten voor elektrische voertuigen ontstaan. Een mooie ontwikkeling, want zo stimuleert ook je gemeente het elektrisch rijden en ben je niet afhankelijk van de laadpunten in parkeergarages of natuurlijk je laadpaal thuis.

Met deze faciliteiten stimuleert je gemeente het gebruik van elektrische auto’s en dragen ze bij aan de toegankelijkheid van elektrisch rijden in Nederland. Hoe meer (goed bereikbare) laadpunten onze gemeenten gaan faciliteren, hoe eenvoudiger de overstap is naar elektrisch rijden.
De initiële terughoudendheid voor elektrisch rijden, is anno 2017 dan ook ver weggenomen.


Ecotap en gemeenten
De opties voor duurzaamheid en mobiliteit bij Ecotap zijn zeer uitgebreid.
Het team van Ecotap werkt dan ook dagelijks met gemeenten samen om te zoeken naar de beste oplossing(en) voor specifieke wensen en significante stappen in een toenemende duurzaamheid zonder beperking van de mobiliteit binnen een gemeente.

Kom met ons in contact om met ons na te denken over wat een gemeente richting 2020 kan hebben bereikt; de opties zijn uitgebreid!



Reacties

Populaire posts van deze blog

De Nederlandse automobilist versus CO2-reductie… alles uit de kast in 6 stappen

De 3 belangrijkste misvattingen over lange afstanden rijden met een elektrische auto

De e-Bike van 2020… wat mag je verwachten?